Bekijk uw offerte-aanvraag

Nieuw product toegevoegd aan offerte-aanvraag

Model


Welding Terms and Definitions Dictionary

X
 
CJP
 -  CJP (complete joint penetration): A condition in a groove weld in which weld metal extends through the entire thickness of the joint
Koolstof boogfrezen (CAC)
 -  Gebaseerd op het gepatenteerde STT®-proces van Lincoln Electric combineert AC-STT® de bewezen spetterreducerende technologie van de STT®-golfvorm met de gebalanceerde warmte-inbrengkarakteristieken van AC GMAW, en produceert een geavanceerd kortsluitproces dat speciaal is geoptimaliseerd voor dunwandige materialen.
Legering
 -  Een mengsel van metaalelementen dat specifieke eigenschappen biedt, zoals een grotere corrosiebestendigheid of verbeterde stevigheid. Zo is messing een legering van koper en zink; staal is een legering van ijzer en koolstof.
Lincoln AC Aluminiumpuls
 -  Met behulp van de geavanceerde module van de Lincoln Electric Power Wave® kunnen de resultaten van het GMAW-Aluminiumlassen verbeterd worden ten opzichte van het traditionele DC-positieve aluminium MIG-lassen. Door omschakeling van de boogpolariteit wordt de warmte-inbreng verminderd en het depositieniveau verbeterd.
Miller Accu-Pulse®
 -  Het MIG-proces maakt een nauwkeurige besturing van de boog mogelijk, zelfs bij hechtlassen en in krappe bochten. Zorgt voor een optimale en nauwkeurige smeltbadbesturing. Exclusief bij Miller Technology.
Miller Accu-Rated™ Vermogen
 -  De standaard voor meting van het vermogen van een door een motor aangedreven aggregaat. Garandeert levering van al het beloofde vermogen. Exclusief bij Miller Technology.
Miller Active Arc Stabilizer™
 -  Exclusief bij Miller Technology – De Active Arc Stabilizer verbetert het boogbegin en zorgt voor een zachtere boog over alle bereiken, met minder lasbadturbulentie en minder spatten.
Miller Adaptive Hot Start™
 -  Verhoogt automatisch de uitgangsstroomsterkte aan het begin van een las, mocht het starten dit vereisen. Helpt voorkomen dat de elektrode bij het boogbegin blijft steken. Exclusief bij Miller Technology. Beschikbaar op deze machines: 12VX Extreme Duty, EXtreme 360 MAP, Miller Syncrowave 250 DX, Miller Syncrowave 350 LX, Miller XMT 350 MPa
Miller Advanced Active Field Control Technology™
 -  Een eenvoudige en betrouwbare gepatenteerde methode om nauwkeurig een door een motor aangedreven lasuitgang van een generator te besturen Exclusief bij Miller Technology.
Miller Aluminum Pulse Hot Start™
 -  Deze exclusieve Miller-technologie levert automatisch meer boogvermogen aan de Millermatic® 350P om een "koude start" te voorkomen die hoort bij het aluminiumstarten.
Over de aanvoereenheden van de boogdraad heen
 -  Worden ook wel spanningsdetecterende aanvoereenheden genoemd. De draadaanvoer wordt gevoed door een laskabel in plaats van een besturingskabel. Deze configuratie heeft als voordeel dat er minder kabels teruglopen naar de stroombron. Spanningsregeling op het gebruikspunt is niet mogelijk zonder toevoeging van een besturingskabel, maar technologieën zoals ArcReach en CrossLinc bieden nu afstandsbediening via de laskabel
Scratch Start TIG
 -  A common method of striking an arc in the TIG welding process which involves dragging the tungsten electrode across the surface of the metal. Not the cleanest method of starting a TIG weld. Stick welders can be converted to use for scratch TIG with the addition of an air cooled TIG torch and argon gas.
Stroomsterkte
 -  De meting van de hoeveelheid elektriciteit die voorbij een bepaald punt per seconde in een geleider stroomt. Stroom is een andere naam voor stroomsterkte
Volledig gelast proefmonster
 -  Een proefmonster met een gereduceerde doorsnede die volledig is samengesteld uit lasmetaal
Werkelijke hoeklas
 -  De kortste afstand van de wortel van een hoeklas tot de lasnaadoppervlakte.
Wisselstroom (AC)
 -  Een elektrische stroom die de richting regelmatig omkeert. Het is de vorm waarin elektriciteit wordt geleverd aan bedrijven en woningen.
Feedback
Credit Card Icons
Airgas

Airgas, an Air Liquide company, is a leading U.S. supplier of industrial, medical and specialty gases, as well as hardgoods and related products; one of the largest U.S. suppliers of safety products; and a leading supplier of ammonia products and process chemicals.